Spicy Lobster Spaghetti
- Soort gerecht:Diner
- Bereidingstijd:30-60 min
- Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
- Aantal personen:2
- Terug naar overzicht
Spicy Lobster Spaghetti
- Soort gerecht:Diner
- Bereidingstijd:30-60 min
- Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
- Aantal personen:2
- Terug naar overzicht
Het gratineren van de parmezaanse kaas op de kreeft maakt dit gerecht extra lekker.
Het krijgt er een beetje een rokerige smaak van; wat heel goed samen gaat met het zachte zoetere vlees van de kreeft.
De kreeft kun je ook vervangen door gamba’s, inktvis, coquilles of mosselen. Deze saus is lekker bij veel verschillende zeevruchten.
- Ingrediënten
- Instructies
Instructies
Zet de oven aan op 180 graden en breng een pan met water aan de kook voor de spaghetti.
Zorg ervoor dat je van tevoren de kreeft al hebt schoongemaakt (dus eerst halveren, dan darmkanaal/maag eruit en het vlees uit de klauwen vandaan gehaald).
Leg de kreeft-helften alvast klaar in een ovenschaal met wat boter en flink wat parmezaanse kaas erop.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en rode pepervlokken, af en toe roerend, tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg dan de tomatenpuree, gepelde tomaten, de pruimtomaten (in 4’en gesneden), fijngesneden peterselie en de visbouillon toe. Breng dit aan de kook en laat even goed inkoken.
Proef de saus tussen door even en voeg naar eigen smaak eventueel zout/peper toe.
Optioneel: je kunt ook nog wat rivierkreeften vlees toevoegen aan de saus. Voor als de kreeft iets kleiner is.
Zodra de saus wat is ingekookt is het tijd om de kreeft in de oven te doen. De kreeft hoeft zo’n 8 tot 10 minuten in de oven.
Doe dan ook de spaghetti in de pan; verse spaghetti is meestal met een minuut of 4/5 al klaar. Deze kan daarna aan de saus toegevoegd worden.
Als de kreeft klaar is ga je nog even met een brander over de parmezaanse kaas om deze goed te gratineren.
Bestrooi daarna nog wat fijngehakte peterselie over de kreeft helften.
Verdeel de spaghetti en saus over twee borden en leg daarna per bord een halve kreeft over de pasta.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
-
2 eetlepels
extra-vergine olijfolie
-
1
rode peper
-
2
sjalotten
-
2 tenen
knoflook
-
140 gr
tomatenpuree
-
200 ml
visbouillon
-
400 gr
gepelde tomaten
-
2
pruimtomaten
-
20 gr
peterselie (vers)
-
1
kreeft (gekookt)
-
100 gr
rivierkreeftjes (optioneel)
-
250 gr
verse spaghetti
-
op smaak
parmezaanse kaas
-
op smaak
zout/peper/chilivlokken