Pasta Porcini
- Soort gerecht:Diner
- Bereidingstijd:< 20-30 min
- Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
- Aantal personen:4
- Terug naar overzicht
Pasta Porcini
- Soort gerecht:Diner
- Bereidingstijd:< 20-30 min
- Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
- Aantal personen:4
- Terug naar overzicht
Porcini, oftewel, eekhoorntjesbrood. Je kunt deze paddenstoel soort vers kopen of gedroogd. En het laatste is wat perfect is voor deze pasta (en dit is ook makkelijker te verkrijgen dan de verse variant).
Gedroogd eekhoorntjesbrood kun je meestal bij de groenteboer kopen en anders bij de Sligro.
Porcini heeft een nootachtige smaak en zorgt ervoor dat de pasta nog meer diepgang krijgt. Dit heerlijke recept is eigenlijk een echt herfstrecept, maar is in de zomer ook gewoon erg lekker!
- Ingrediënten
- Instructies
Instructies
De gedroogde paddenstoelen zet je alvast met de kookroom een half uurtje op een laag pitje. Zodat de paddenstoelen zacht worden. Daarna zeef je ze eruit en hak je de porcini fijn. Doe het daarna weer bij de kookroom (dit gebruik je later in het recept om de saus mee te maken).
Fruit het sjalotje samen met de knoflook in wat olijfolie. Voeg daarna de kastanje champignons toe (in plakjes gesneden). Laat dit even een paar minuten bakken en voeg daarna de doperwtjes toe.
Na weer een paar minuten voeg je de kookroom met de fijngesneden porcini toe aan de champignon/doperwten. Breng op smaak met zout/peper en laat even een kwartiertje op laag vuur pruttelen.
Kook in de tussentijd de tagliatelle of spaghetti al dente en giet daarna af.
Als je het lekker vindt kun je alvast wat parmezaanse kaas door de saus mengen tijdens het pruttelen. Maar dit kun je ook achteraf doen zodra je de pasta geserveerd hebt.
Ingrediënten
-
350 gr
(verse) tagliatelle of spaghetti
-
30 gr
eekhoorntjesbrood (gedroogd)
-
Teentje
knoflook
-
1
sjalot
-
Bakje
kastanje champignons
-
200 gr
doperwten (diepvries)
-
250 ml
kookroom
-
Op gevoel/smaak
peper en zout
-
Op gevoel/smaak
parmezaanse kaas
-
Scheutje
olijfolie