Vuurtoreneiland Winter Edition '18
Een culinaire ervaring op een bijzondere locatie - Geplaatst op: 30-03-2022Per boot naar locatie
De reis naar het restaurant begon met een boottocht, het eiland ligt namelijk op ongeveer een uur varen vanaf waar we moesten verzamelen. Op de boot kregen we al een eerste amuse en een aperitief. Toen we op het eiland aankwamen kregen we eerst een rondleiding over het eiland, mét olielamp aangezien het al vrij donker was en er ook allemaal schapen los rondliepen 😉
Eenmaal aangekomen in het restaurant werden we naar ons tafeltje begeleidt
Aangezien het december is hadden wij onze reservering in het “winterrestaurant”, dit is in het fort wat zich op het eiland bevindt. De sfeer was erg warm, knus en intiem.
De ober nam je mee door het fort heen; zo kwamen we ook langs de keuken. Die volledig hout gestookt is, aangezien er heel weinig elektriciteit op het eiland aanwezig is.
Brood en menukaart
Na deze gang werden de menukaarten uitgedeeld; aangezien we nog niet wisten wat we allemaal geserveerd zouden krijgen was dit een leuke verrassing. Zo konden we ons nog meer verheugen op wat er komen zou.
Het eerste wijntje (wit) werd ingeschonken en er werd een zuurdesembroodje met gerookte boter op tafel gezet.