ROVI by Yotam Ottolenghi
Weekend Londen met Sabine! - Geplaatst op: 5-08-2022Het lange wachten was écht de moeite waard
Eindelijk eten in het restaurant van één van je lievelingschefs, dat is toch wel echt een bucketlist item. Samen met Sabine was ik een weekend naar Londen (eigenlijk voor een concert van Billie Eilish), maar we dachten nou een tussenstop bij Ottolenghi moet toch ook wel kunnen.
Zo gezegd, zo gedaan gingen we dan eindelijk naar ROVI toe. Stiekem waren we wel een beetje zenuwachtig, want wie weet had hij wel zomaar binnen kunnen komen lopen. (Niet het geval jammer genoeg).
Carpaccio, artisjok, truffle crowdie kaas and za'atar
Om te starten begonnen we met een carpaccio. We waren van plan alle gerechten te delen vanavond, zodat we zo veel mogelijk konden proeven van de kaart. En wat een start echt een heerlijk gerecht waarbij de truffel het altijd goed doet bij carpaccio.
Knolselderij shoarma, bkeila en gefermenteerde tomaten-chilisaus
Dit gerecht waren wij beide erg benieuwd naar. Ook omdat dit vaak naar voren kwam op Instagram en omdat het toch wel de vegetarische gerechten zijn wat Ottolenghi (naar mijn mening) zo’n fantastische chef maakt.
De knolselderij is 6 uur lang ge-slowcooked, met daarbij een spinazie saus (bkeila), gefrituurde ui en een goede dosis specerijen (kurkuma kwam vooral naar voren). Maar het was voor mij niet het broodje wat de show stal, maar de gefermenteerde tomaten/chili saus.
Ik zou dit heerlijk pita broodje zeker aanraden! Het is niet voor niks een van de populaire gerechten van dit restaurant.
Gegrilde halloumi kaas, zwarte limoen honing, chili shatta, za'atar
Krokante halloumi kaas met een zoet/zure dressing, limoenpartjes en za’atar. Voor mij meerdere lievelings ingrediënten in één gerecht en het werkte echt super goed samen. Het is dat we nog meer gerechten op het oog hadden anders had ik dit gerecht nog een keer willen eten.
We hadden ook wat brood bij dit gerecht besteld, dit kwam goed uit want daarmee konden we de dressing opeten. 🙂
Blackened mackerel crudo, cherries and yuzu, fig leaf oil, shiso
Kersen en vis? Ik hoor je denken, dat is een rare combinatie. Maar doordat de huid van de vis geflambeerd is werkt de zoete kersen smaak echt bijzonder goed.
Dit is het gerecht waar ik zelf misschien het meest nieuwsgierig naar was. Zelf had ik natuurlijk de menu kaart al grondig bestudeerd, en deze viel mij zelf het meest op.