7 gangen menu bij REM Amsterdam
Uiteten voor Peter zijn 33e verjaardag - Geplaatst op: 10-11-2024Amuse in de bar
Dit restaurant bevindt zich op de tweede verdieping van een platform wat voorheen in de Noordzee stond. Bij binnenkomst kom je in het bar gedeelte van het restaurant, waar je dan ook je amuse krijgt en eventueel een aperitief. Wij begonnen de avond goed met een glas champagne + de volgende amuses:
– Rotterdamse oude, sesam en mosterd
– Tomaat, mierikswortel en zaden
– Crudité, appelstroop en picalilly
Eerste gang - Noordzeekrab, boerenkool, aardpeer en groene curry
Wij waren de eerste gasten die dit gerecht voorgeschoteld kregen en waren dus de proefkonijnen. De presentatie in de krabbenkop is leuk maar niet erg makkelijk met eten. Gerecht zelf was erg lekker maar een extra krokantje/zoutje had het helemaal afgemaakt.
Brood met boter
Zoals jullie weten is dit een van mijn favoriete onderdelen van het uiteten gaan. Een lekker zuurdesem brood met 3 verschillende botersmaken gepresenteerd als pacman elementen
– Chorizo boter
– Yuzu boter
– Zeewier boter
De yuzu boter was veruit mijn favoriet, daarna de chorizo boter die ook lekker pittig was, zeewier boter was lekker maar was ik na een tijdje wel klaar mee.
Tweede gang - Pijnboompit, sate, langoustine en ijsbergsla
Dit gerecht waren we het meest nieuwsgierig naar omdat dit niet per sé een combinatie is die je vaak hoort. De sate saus was gemaakt met de langoustine koppen en had dus ook een wat vissige smaak.
Het meest verrassende gerecht van de avond! Erg lekker!
Vijfde gang - Kwartel, zuurdesem, parelgort, platano, knolselderij
Wat mij betreft had de kwartelpoot hier niet bij gehoeven, was namelijk al best een groot gerecht. Het donkere bord zag er eigenlijk uit als een dessert; alsof een flensje met appel vulling en een karamelsaus geserveerd wordt.
Was wel erg lekker, voornamelijk de parelgort in combinatie met de saus.
De kwartelpoot was voor mij iets te “echt”, aangezien de poot er ook nog aan zat. Ziet er wel mooi uit maar niet helemaal voor mij.