Kozee in Purmerend
Spontaan op zondag, gezellig met oma en Peter - Geplaatst op: 4-04-2022Eerste gang: steak tartare
Als voorgerecht koos ik de steak tartare; hier ben ik sowieso altijd wel fan van want je kunt me namelijk begraven in rauw vlees. De tartare was goed op smaak; er zaten wat gepekelde komkommertjes bij en ook pistachenootjes. Een aangename verrassing.
De portie van het gerecht was ook precies goed, niet te veel te weinig. Waar ik bij steak tartare soms wel eens kan denken: dit is wel heel erg veel vlees. Was met dit gerecht zeker niet het geval.
Tweede gang: krokante kalfszwezerik
Als hoofdgerecht had ik ook weer een voorgerecht gekozen. Dit omdat ik écht super fan ben van zwezerik; maar ik hier niet een al te grote portie van wilde bestellen.
Ook hier was de portionering van het gerecht weer super; bij de zwezerik zat een zware truffeljus en riso venere (zwarte rijst). Deze rijst is steviger dan een risotto en heeft een nootachtige smaak.