Pokebowl met zalm en crunchy surimi
- Soort gerecht:Diner, Hoofdgerecht
- Bereidingstijd:30-60 min
- Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
- Aantal personen:2
- Terug naar overzicht
Pokebowl met zalm en crunchy surimi
- Soort gerecht:Diner, Hoofdgerecht
- Bereidingstijd:30-60 min
- Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
- Aantal personen:2
- Terug naar overzicht
Een goeie tip: surimi sticks zijn normaal al lekker, maar als je deze 6 tot 8 minuten in de airfryer op 180 graden doet; zijn ze nog lekkerder.
Geeft net de extra crunch aan deze overheerlijk pokébowl.
- Ingrediënten
- Instructies
Instructies
Sushi rijst bereiden zoals aangegeven op verpakking.
Oven en airfryer (mits je de surimi krokant wil bereiden) alvast voorverwarmen op 180 graden.
Wortel en komkommer heel fijn snijden zodat dit lange/dunne slierten zijn, de nori vellen kun je wat verscheuren in kleiner stukken.
De zalm smeer ik in met wat kecap manis en doe je vervolgens in de oven voor 12/14 minuten.
De surimi sticks snijd je ook zo dat het dunne sliertjes zijn; aanmaken met wat olijfolie, zout, peper en chili vlokken en dan kan het in de airfryer voor 6/8 minuten.
Maak je bord op zoals jij dat lekker vindt; garneer met nog wat soja saus en spicy mayonaise.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
-
150 gram
sushi rijst
-
4 eetlepels
sushi azijn
-
2 stukjes
zalm
-
6/8
surimi sticks
-
halve
komkommer
-
handje
wortel (julienne gesneden)
-
handje
edamame bonen
-
2/3
nori vellen
-
naar smaak
sojasaus/spicy mayonaise