Archives
Frambozen Brownies
Squid and Shrimp Risotto
Tomato-Pesto Mozzarella Pasta
Banana Pancakes
Prak met een vork de bananen zo fijn mogelijk. Klop met de vork de eieren en kaneel er door heen. Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep wat beslag er in.
Draai ze dan d.m.v. een spatel voorzichtig om en bak ook de andere zijde bruin. Garneer ze met wat honing, stroop en eventueel wat fruit.
Het lekkerste is om deze pannenkoekjes direct op te eten maar je kunt ze ook nog 2 dagen in de koelkast bewaren (afgedekt).
Je kunt dit gerecht als ontbijt, lunch, snack of als dessert eten. Waar jij trek in hebt!
Spicy Lobster Spaghetti
Het gratineren van de parmezaanse kaas op de kreeft maakt dit gerecht extra lekker.
Het krijgt er een beetje een rokerige smaak van; wat heel goed samen gaat met het zachte zoetere vlees van de kreeft.
De kreeft kun je ook vervangen door gamba’s, inktvis, coquilles of mosselen. Deze saus is lekker bij veel verschillende zeevruchten.
Zet de oven aan op 180 graden en breng een pan met water aan de kook voor de spaghetti.
Zorg ervoor dat je van tevoren de kreeft al hebt schoongemaakt (dus eerst halveren, dan darmkanaal/maag eruit en het vlees uit de klauwen vandaan gehaald).
Leg de kreeft-helften alvast klaar in een ovenschaal met wat boter en flink wat parmezaanse kaas erop.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en rode pepervlokken, af en toe roerend, tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg dan de tomatenpuree, gepelde tomaten, de pruimtomaten (in 4’en gesneden), fijngesneden peterselie en de visbouillon toe. Breng dit aan de kook en laat even goed inkoken.
Proef de saus tussen door even en voeg naar eigen smaak eventueel zout/peper toe.
Optioneel: je kunt ook nog wat rivierkreeften vlees toevoegen aan de saus. Voor als de kreeft iets kleiner is.
Zodra de saus wat is ingekookt is het tijd om de kreeft in de oven te doen. De kreeft hoeft zo’n 8 tot 10 minuten in de oven.
Doe dan ook de spaghetti in de pan; verse spaghetti is meestal met een minuut of 4/5 al klaar. Deze kan daarna aan de saus toegevoegd worden.
Als de kreeft klaar is ga je nog even met een brander over de parmezaanse kaas om deze goed te gratineren.
Bestrooi daarna nog wat fijngehakte peterselie over de kreeft helften.
Verdeel de spaghetti en saus over twee borden en leg daarna per bord een halve kreeft over de pasta.
Eet smakelijk!
Spicy maïs ribs
Of je dit nou als snack, lunch of diner eet; je likt sowieso je vingers er bij af! Door de verschillende kruiden, sriracha en limoen-mayonaise lijkt het net alsof je spare-ribs aan het eten bent.
Snacken op een semi-verantwoorde manier.
Snijd/hak de maiskolven in 4-en. Kijk hierbij wel uit; de mais is best hard en het gaat niet al te gemakkelijk.
Verwarm de airfryer of oven alvast voor op 180 graden.
Doe de mayonaise, kwark en een beetje limoensap in een bakje en meng dit door elkaar. Optioneel: je kunt er nog een klein beetje peper/knoflookpoeder aan toe voegen.
Bestrooi de mais-ribs met de gerookte paprika, koriander, zout/peper en knoflookpoeder. Zodra de airfryer/oven voorverwarmd is doe je de maïs er voor ongeveer 12/15 minuten in. (Airfryer is sneller dan de oven, dus als je de oven gebruikt kan het wel wat langer erin blijven).
Leg de mais op een bord en doe er de sriracha en limoenmayonaise bij. Eetsmakelijk!
Beef teriyaki met udonnoedels
Dit recept bevat niet heel veel ingrediënten maar zit echt boordevol smaak. Ook voor als je even niet veel tijd hebt om wat te maken is dit gerecht ideaal!
Gekeken naar de hoeveelheid noedels; dit is op basis van voorgekookte noedels. Als je 400 gram gedroogde noedels gebruikt dan heb je echt heel veel honger nodig, wil je het op kunnen krijgen.
Als je dus gedroogde noedels gebruikt, kijk dan even op de verpakking voor de voorgestelde portie per persoon.
Voordat je begint de biefstuk even goed op kamertemperatuur laten komen.
Snijd het sjalotje fijn, de asperges door de midden en de champignons in plakjes. Breng ook alvast water aan de kook voor de noedels. Verwarm de oven voor op 130 graden.
Bestrooi de biefstuk met zout en peper en doe vervolgens de biefstuk in de oven (in totaal 15 minuten). Als je het vlees in de oven gedaan hebt, verwarm je wat olijfolie in een pan en fruit je hier het sjalotje in. Voeg daarna de champignons en asperges toe, laat dit 4/5 minuten even goed bakken.
De noedels hoeven maar even gekookt te worden aangezien deze al voorgekookt zijn. Als de biefstuk bijna klaar is, doe je de noedels dus in het warme water (zodra het kookt haal je het van het vuur af). Als de noedels gaar zijn doe je dit bij de champignons/asperges en voeg je hier op smaak/gevoel de teriyaki saus aan toe.
Verhit vervolgens op hoog vuur een pan met olijfolie. Hier ga je de biefstuk kort in dichtschroeien, ongeveer een minuut per kant. Voeg ook direct nadat je het vlees in de pan gedaan hebt boter toe.
Verdeel de noedels/champignons/asperges over de borden; met daaroverheen de biefstuk in reepjes gesneden. Strooi hier de sesamzaadjes overheen en serveer het gerecht.
Shrimp en coquille pasta
Een topgerecht nu de lente weer in zicht is, lekker met een glaasje witte wijn. Pasta’s met vis zijn altijd mijn favoriet al geweest en wat deze pasta ook zo lekker maakt is de volle/romige saus.
Een heerlijk spaghetti recept wat je zo in elkaar flanst.
Snijd de sjalot, knoflook en rode peper fijn. Breng alvast water aan de kook voor de spaghetti, fruit de sjalot/knoflook/rode peper aan. Doe er na een paar minuten de cherrytomaten bij.
Laat de tomaatjes 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen en doe er daarna de tomatenpuree en water bij. Doe er wat zout/peper/peterselie bij en laat dit 10-15 minuten inkoken.
Doe na het inkoken van de saus, de spaghetti in het kokende water. Warm daarna wat olijfolie op in een pan om hier vervolgens de gambas en coquilles in te bakken.
Giet de spaghetti af, doe er wat olijfolie bij. Serveer de pasta met de tomatensaus en gambas/coquilles. En doe er na smaak de bosui, rucola en parmezaanse kaas bij.