[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Orzo met zeebaars, tomaat en spinazie

  • Soort gerecht:Diner
  • Bereidingstijd:< 20-30 min
  • Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Orzo met zeebaars, tomaat en spinazie

  • Soort gerecht:Diner
  • Bereidingstijd:< 20-30 min
  • Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Dit gerecht heb je zo op tafel en is echt heerlijk. Door de slagroom is de orzo een beetje romig. Als je het wat gezonder wilt kun je deze er ook natuurlijk uitlaten.

  • Ingrediënten
  • Instructies

Instructies

Doe de orzo met wat olijfolie in een pan en bak deze tot ze wat bruin geworden zijn. Bak vervolgens ook de spinazie alvast met een teentje gehakte knoflook, olijfolie en zout.

Fruit de andere knoflookteen en ui en voeg hierna de tomatenblokjes, visbouillon en tomatenpartjes aan toe. Als het kookt voeg je de orzo toe en laat je dit koken tot de orzo gaar is (10 t/m 12 minuten ongeveer).

Voeg daarna naar smaak zout, peper en komijnzaad toe.

Op het laatste moment voeg je de slagroom toe en roer je deze nog goed door de orzo heen.

Bak een paar minuten voordat de orzo gaar is de zeebaarsfilets op de huid. Draai deze zodra de huid goed bruin/krokant is om, zet het vuur laag en voeg een blokje boter toe. Beetje zout eroverheen en dan is de vis klaar.

Serveer de orzo met de spinazie en vis.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

  • 2

    zeebaarsfilets

  • 250 gram

    orzo

  • 400 gram

    spinazie (vers)

  • 2 tenen

    knoflook fijngesneden

  • 1

    ui fijngesneden

  • 4/6

    cocktailtomaten in partjes

  • 1 pakje/blik

    tomatenblokjes

  • 500 ml

    visbouillon

  • 30 ml

    verse slagroom

  • naar smaak

    boter/olijfolie/zout/peper/komijnzaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *