Mosselen met gember, kurkuma en parelcouscous
- Soort gerecht:Hoofdgerecht
- Bereidingstijd:< 20-30 min
- Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
- Aantal personen:2
- Terug naar overzicht
Mosselen met gember, kurkuma en parelcouscous
- Soort gerecht:Hoofdgerecht
- Bereidingstijd:< 20-30 min
- Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
- Aantal personen:2
- Terug naar overzicht
Een recept wat binnen 15 minuten op tafel staat, ideaal voor als je even snel wat lekkers wilt koken!
- Ingrediënten
- Instructies
Instructies
Voordat je begint met koken even goed de mosselen schoonmaken en checken of er geen kapotte schelpen/slechte mosselen tussen zitten.
Breng een pan met ruim water aan de kook en doe de parelcouscous erbij. Laat het geheel even doorkoken en proef na 9/10 minuten of de couscous gaar is. Deze kun je dan afgieten en even opzij zetten.
Snijd de knoflook, ui, rode peper, gember fijn en bak dit met een beetje olijfolie en de kurkuma in een grote pan een paar minuten.
Voeg de mosselen aan de pan toe, en daarna ook direct een flinke scheut witte wijn. Zet het vuur half hoog en de deksel op de pan. Check na een paar minuten of de schelpen open gegaan zijn. Na ongeveer 5 minuten zijn mosselen klaar.
Haal de pan van het vuur voeg de parelcouscous en verse peterselie toe, nog even goed doorroeren en serveren.
Eetsmakelijk!
Ingrediënten
-
2 kg
mosselen
-
200 gr
parelcouscous
-
2 tenen
knoflook
-
1
ui
-
1
rode peper
-
3 cm
verse gember
-
op smaak
kurkuma
-
bosje
verse peterselie
-
flinke scheut
witte wijn