Spicy maïs ribs
- Soort gerecht:Lunch, Diner, Snack
- Bereidingstijd:< 20-30 min
- Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
- Aantal personen:2
- Terug naar overzicht
Spicy maïs ribs
- Soort gerecht:Lunch, Diner, Snack
- Bereidingstijd:< 20-30 min
- Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
- Aantal personen:2
- Terug naar overzicht
Of je dit nou als snack, lunch of diner eet; je likt sowieso je vingers er bij af! Door de verschillende kruiden, sriracha en limoen-mayonaise lijkt het net alsof je spare-ribs aan het eten bent.
Snacken op een semi-verantwoorde manier.
- Ingrediënten
- Instructies
Instructies
Snijd/hak de maiskolven in 4-en. Kijk hierbij wel uit; de mais is best hard en het gaat niet al te gemakkelijk.
Verwarm de airfryer of oven alvast voor op 180 graden.
Doe de mayonaise, kwark en een beetje limoensap in een bakje en meng dit door elkaar. Optioneel: je kunt er nog een klein beetje peper/knoflookpoeder aan toe voegen.
Bestrooi de mais-ribs met de gerookte paprika, koriander, zout/peper en knoflookpoeder. Zodra de airfryer/oven voorverwarmd is doe je de maïs er voor ongeveer 12/15 minuten in. (Airfryer is sneller dan de oven, dus als je de oven gebruikt kan het wel wat langer erin blijven).
Leg de mais op een bord en doe er de sriracha en limoenmayonaise bij. Eetsmakelijk!
Ingrediënten
-
2
Maiskolven
-
3 eetlepels
Mayonaise
-
1 eetlepel
Kwark
-
Beetje
Limoensap
-
Op gevoel/smaak
Sriracha
-
Op gevoel/smaak
Gerookte paprikapoeder
-
Op gevoel/smaak
Koriander (gedroogd)
-
Op gevoel/smaak
Knoflookpoeder
-
Op gevoel/smaak
Zout/Peper