Saffraan risotto met coquilles en chorizo
- Soort gerecht:Diner
- Bereidingstijd:30-60 min
- Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
- Aantal personen:4
- Terug naar overzicht
Saffraan risotto met coquilles en chorizo
- Soort gerecht:Diner
- Bereidingstijd:30-60 min
- Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
- Aantal personen:4
- Terug naar overzicht
Het maken van risotto is helemaal niet zo moeilijk als veel mensen denken. Je hebt de juiste/goede ingrediënten nodig en een beetje geduld.
Het belangrijkste is dat je voor het maken van risotto de tijd neemt.
Het vuur moet laag blijven, constant blijven roeren en wachten met bouillon toevoegen tot de rijst het helemaal opgenomen heeft.
De risotto die ik het liefste gebruik is van het merk Acquerello en kun je kopen bij de sligro. Deze rijst is een jaar lang gedroogd waardoor de korrel nog beter vocht opneemt. Hierdoor blijft het toch een stevige risotto in plaats van een plakkerige.
- Ingrediënten
- Instructies
Instructies
Leg de chorizo plakjes verspreid in de oven (180 graden), deze kun je laten liggen tot ze wat bruiner geworden zijn (moeten knapperig worden). Snijd de sjalotten fijn. Zet alvast het water met de bouillon op het vuur.
Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg de sjalotten toe. Bak dit tot het wat bruin is geworden en voeg dan de risotto rijst toe. Bak een minuut mee met de uit tot de korrels glanzen. Blus de rijst af met de witte wijn.
Zodra de witte wijn is opgenomen door de risotto, voeg je wat bouillon toe. Blijf de rijst roeren. Herhaal dit tot de risotto gaar is en/of de bouillon op is. Voeg na ongeveer 10 minuten de saffraandraadjes toe. Dit doe ik meestal op gevoel, gekeken naar hoe geel de risotto kleurt.
Als de risotto bijna gaar is zet je een pan met olijfolie op het vuur, breng de coquilles op smaak met zout/peper en bak deze in de olie. 2 tot 3 minuten per kant, en blus af met boter.
Voeg roomboter, parmezaanse kaas, zout/peper naar smaak toen en roer dit door de risotto heen.
Serveer de risotto met de coquilles, rivierkreeftjes en de krokante chorizo.
Ingrediënten
-
Op gevoel (+/- 10 draadjes p.p.)
Saffraandraadjes
-
2
Sjalotten
-
4/6 blokjes
Roomboter
-
Zakje (ong. 100 gr)
Parmezaanse kaas
-
300 gr
Risotto rijst
-
150 ml
Droge witte wijn
-
1,5 l
Groente bouillon
-
12
Coquilles
-
100 gr
Rivierkreefjtes
-
100 gr
Chorizo plakjes (dungesneden)
-
Op gevoel/smaak
Zout/Peper
-
Scheutje
Olijfolie