Bulgursalade met boerenkool, tomaat, köfte en tzatziki
- Soort gerecht:Lunch, Diner
- Bereidingstijd:30-60 min
- Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
- Aantal personen:4
- Terug naar overzicht
Bulgursalade met boerenkool, tomaat, köfte en tzatziki
- Soort gerecht:Lunch, Diner
- Bereidingstijd:30-60 min
- Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
- Aantal personen:4
- Terug naar overzicht
- Ingrediënten
- Instructies
Instructies
Water en bulgur aan de kook brengen en laat 10 minuten koken. Laat daarna afkoelen en zet opzij.
Doe een handje gekookte bulgur in een kom met het gehakt, helft van de rode ui, knoflook, komijn, zout en peper en mix dit met de hand.
Maak daarna ovale/platte gehaktballen ervan (verdeel tot je 8 balletjes hebt in totaal).
Doe de yoghurt met de komkommer, zout, peper, wat citroensap en olijfolie in een kom en mix dit. Voeg eventueel ook nog verse knoflook toe (optioneel)
Bak in een pan de köfte tot deze bruin/gaar zijn.
Mix de boerenkool, cherry tomaten, feta, olijfolie, rode wijn azijn, oregano, restant van de rode ui, zout en peper in een kom. Voeg hier de bulgur bij en mix voorzichtig.
Serveer met de köfte en tzatiki.
Eetsmakelijk!
Ingrediënten
-
500 ml
Water
-
250 gr
Bulgur
-
500 gr
Gehakt
-
1
Rode ui fijnsgesneden
-
2 teentjes
Knoflook fijnsgesneden
-
150 gr
Verse gesneden boerenkool
-
Half bakje
Cherrytomaten gehalveerd
-
Half pakje
Feta verkruimeld
-
2 tl
Komijnzaad gemalen
-
2 el
Rode wijn azijn
-
2 el
Olijfolie
-
3/4 el
Griekse yoghurt
-
Halve
Komkommer geraspt
-
Naar smaak
Zout, Peper, Oregano, Citroensap