Archives
Pokebowl met zalm en crunchy surimi
Bulgursalade met boerenkool, tomaat, köfte en tzatziki
Spinazie orzo salade met warme geitenkaas, courgette en honing-balsamico-mosterd dressing
Pistache risotto, krokante parmaham en burrata
Parelcouscous salade met tomaat, komkommer, granaatappel en feta
Krokante kikkererwten met gehakt en ramen in pittige tomaten-ras el hanout saus
Garnalen taco’s met avocado en rode kool salade
Risotto met courgette en doperwten
Sjalot fijn snipperen, courgette schoonmaken en in kleine blokjes snijden, citroen raspen & parmezaan raspen.
Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de sjalot/knoflook een paar minuten. Voeg dan de risotto rijst toe en bak een minuut mee tot dat de korrels wat glazig zien. Blus de rijst vervolgens af met wat witte wijn.
Zodra de wijn is opgenomen door de risotto voeg je wat bouillon toe. Blijf de rijst roeren en herhaal deze stap tot de risotto gaar is en/of tot de bouillon op is.
Ondertussen verwarm je in een andere pan nog wat olijfolie, hierin gaan we de courgette en doperwten even bakken. Doe er wat zout/peper/eventueel chili vlokken overheen en laat een paar minuten bakken tot dat het gaar is.
Als de risotto bijna klaar is voeg je de courgette en doperwtmix hier aan toe. Daarna doe je wat roomboter en parmezaanse kaas erbij en blijf je roeren tot deze helemaal gesmolten zijn.
Serveer de risotto met nog een partje citroen en parmezaanse kaas naar smaak.
Eetsmakelijk!