5 gangen diner bij restaurant 212
3 jaar samen vieren met goed eten - Geplaatst op: 31-05-2022Tafel aan de open keuken was een hele ervaring!
Om ons 3 jarig samen te zijn te vieren hadden mijn vriend en ik besloten om bij restaurant 212 te gaan eten. Via de heerlijk.nl website hadden wij een 5-gangen arrangement geboekt met daarbij een wijn-arrangement.
Een chique restaurant waar de sfeer niet te formeel is, en dat onze tafel direct aan de open keuken zat vond ik ook nog eens extra speciaal. Zo kon je echt zien hoe de topchefs aan het werk waren.
Amuse & Champagne
Om de feestelijke avond te starten begonnen we met een aperitief. (Het lage brede glas voor de vrouw en het hoge “normale” glas voor de man). Al snel kwam ook de amuse op tafel en wat een presentatie!
Als 3 kleine hapjes werd de amuse gepresenteerd; van links naar rechts of van achter naar voren dat had geen verschil gemaakt. De hapjes waren allemaal even lekker en speciaal van smaak.
Van links naar rechts: bun met komkommer en lardo. Deze werd aan tafel nog met houtskool kort gerookt. Een tartelette gevuld met een bonbon van carbonara-saus en paling. En een krokant van wasabi gevuld met verse krab.
Sfeer restaurant & Brood!
Zoals de foto al suggereert; we waren de eerste gasten van de avond in het restaurant. (Later zat het wel helemaal vol hoor). Maar zo konden we toch een mooie foto maken van het interieur. Alle tafels zijn op hoog met een barkruk. Al het bestek zit verstopt in een lade in de tafel (fun fact; voor elke gang is er een nieuwe bestek, een vrij volle lade dus).
Na de amuse werd ook het brood geserveerd. Een goed stevig zuurdesem brood met gerookte boter. Om je vingers bij af te likken.
4e amuse: Mergpijp van sprot, kaviaar en wijn-saus
Qua presentatie kreeg dit eerste gerecht al gelijk een 10; wat een mooi bord en zo met de kleine lepel heel aantrekkelijk om lekker te gaan peuzelen. De kaviaar was in combinatie met de sprot een goede combinatie. Een volle, romige smaak en eigenlijk een net te klein gerecht. Je zou er zo aan kunnen door blijven gaan.
Tweede gang: Krokante aardpeer, Hollandse garnalen en Belper Knolle.
Dit gerecht was voor mij de ultieme winnaar van de avond. Wat was dit een smaakexplosie! De aardpeer was uitgehold en gevuld met de garnalen, met daaroverheen de kaas. Een intense smaak, en iets wat ik nog nooit had geproefd. Maar oh zo lekker!
Derde gang: Tong, rauwe paddenstoel, beurre blanc
Een speciaal gerecht; het eten van rauwe paddenstoel is iets wat ik eigenlijk nooit lekker vind, maar dit gerecht bewees het tegendeel. De saus (beurre blanc van geoxideerde wijn) was echt erg lekker; wat mij betreft had er nog wat meer saus bij gemogen. Al met al een erg lekker gerecht.