Heerlijke romige pasta met champignons, courgette en stracciatella-kaas
Deze romige pasta met champignons, courgette en stracciatella-kaas staat snel op tafel en zit boordevol smaak. Perfect voor een doordeweekse maaltijd!
- Soort gerecht:Diner
- Bereidingstijd:< 20-30 min
- Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
- Aantal personen:2

Heerlijke romige pasta met champignons, courgette en stracciatella-kaas
Deze romige pasta met champignons, courgette en stracciatella-kaas staat snel op tafel en zit boordevol smaak. Perfect voor een doordeweekse maaltijd!
- Soort gerecht:Diner
- Bereidingstijd:< 20-30 min
- Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
- Aantal personen:2
- Ingrediënten
- Instructies
Instructies
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Bewaar een kopje kookvocht voordat je de pasta afgiet. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de sjalotten en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
Voeg de kastanjechampignons en courgette toe en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn. Doe de doperwten erbij en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper en rode chilivlokken.
Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan en meng goed door de groenten. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Serveer direct met geraspte Parmezaanse kaas, de stracciatella-kaas en de bosui.
Ingrediënten
-
150 gram
spaghetti
-
1 in stukjes gesneden
courgette
-
2 fijnsgesneden
sjalotten
-
2 teentjes fijngesneden
knoflook
-
half bakje gesneden
kastanje champignons
-
handje bevroren
doperwten
-
klein beetje in ringen gesneden
bosui
-
bakje
straciatella-kaas
-
geraspte
parmezaanse kaas
-
naar smaak
zout, peper, rode chili vlokken, peterselie