Pistache risotto, krokante parmaham en burrata
- Soort gerecht:Diner
- Bereidingstijd:30-60 min
- Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
- Aantal personen:2
- Terug naar overzicht
Pistache risotto, krokante parmaham en burrata
- Soort gerecht:Diner
- Bereidingstijd:30-60 min
- Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
- Aantal personen:2
- Terug naar overzicht
Risotto is sowieso al mijn lievelingsgerecht, laat staan als er dan ook burrata en witte truffelolie bij komt kijken.
Een gerecht waar je je vingers bij aflikt.
- Ingrediënten
- Instructies
Instructies
Verwarm de oven voor op 150 graden en leg de parmaham op wat bakpapier.
Doe de ham zo ongeveer 15/20 minuten in de oven en laat deze dan even rusten.
Dop de pistachenootjes en verdeel in twee porties. De ene portie fijnhakken en de andere portie in een keukenmachine.
Doe vervolgens de olijfolie, pijnboompitten, knoflook, rucola en parmezaanse kaas ook in de keukenmachine en maak hier een pesto van.
Sjalotje fijnsnijden en fruiten, voeg dan de risotto rijst toe en bak tot deze glazig is.
Blus vervolgens af met witte wijn en maak de risotto met de groentebouillon tot de risotto bijna gaar is.
Als de risotto bijna gaar is (dit weet je door te proeven) voeg je nog wat parmezaanse kaas en boter toe en roer je tot deze in de risotto zijn opgenomen. Voeg dan ook de pesto toe en roer deze goed door.
Verdeel de risotto over twee borden, strooi hier wat gehakte pistache overheen. Leg op elk bord een bol burrata, en verkruimel de parmaham over de borden.
Eindig met nog een goeie draai verse peper en eetsmakelijk! (Mocht je ook nog truffel olie in huis hebben is een scheutje over de burrata/risotto ook heel erg lekker er bij!)
Ingrediënten
-
1 teen
Knoflook
-
1
Sjalot
-
200 gram
Risotto
-
1 ons
Parmaham
-
2 bollen
Burrata
-
1/1.5 liter
Groente bouillon
-
Halve zak
Pistachenootjes
-
Handje
Rucola
-
Geraspte
Parmezaanse kaas
-
Blokje
Roomboter
-
Goede scheut
Olijfolie
-
Handje
Pijnboompitten
-
Klein flesje
Witte wijn